Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za komunistů se špatně nežilo,

v létě bylo horko, v zimě sněžilo,

zjara ledy tály, byly povodně,

to jste milé děti přišly o hodně.

a tráva byla zelenější a deset deka šunky, to bylo nějaký šunky!

9 4
možnosti
JZ

Bydlím na vesnici. Máme tady budovu, která slouží jako potravinový krám, jde to z ruky do ruky, ale většinou je prostě zavřená. A vím proč, páchnu tam jen v nouzi nejvyšší. Výběr minimální a orientovaný hlavně na velmi staré lidi, téměř všechno jen trvanlivé, čerstvé věci ukrutně drahé a o jejich čerstvosti jsou vždy pochyby.

Když se tam objevím, tak mám vždycky depresi z toho, že jsou na světě lidi, kteří se takhle stravují. Což v mnoha řetězcích mám taky, ale menší

0 0
možnosti
RP

Bodejť by nešel z ruky do ruky. V Makru nebo u pekaře koupí živnostník neboli provozovatel toho obchůdku, protože nakupuje v malém množství, za podobnou cenu za jakou se prodává koncovému zákazníkovi v supermarketu. Ale aby se uživil, musí k tomu zboží přirazit tak 60 %, protože v malém vesnickém obchůdku toho prodá zoufale málo. Takže o to méně lidí u něho nakupuje.

3 0
možnosti
ŠM

Přelouč - kantýna v Elmetu - sýry krájí...a přístupná je i pro lidi zvenku....

0 0
možnosti
LV

Naprostou souhlasím s Vámi a pane Vracovským níže. Jako zákazníci to máme ve svých nohách.

Prostě nesmíme být pohodlní dojít si pro to, co radši, o kousek dál. A neskákat na špek všem těm Teplým, Babišům, Jandejskům a dalším velkochrličům průmyslových "potravin", kteří ovládli regály velkých řetězců ne kvalitou, ale množstvím. Prostě jim každý den naperou sklady kamiony prefabrikovaných produktů, jejichž hlavním pozitivem je možnost manipulace pomocí vysokozdvižných vozíků a automatizovaných skladových linek, čímž ušetří desítky pracovních míst, a ta neušetřená obsadí pracovníky dovezenými z mongolských stepí...

Ostatně i ti věční šetřílkové poslední dobou zjišťují (a teď nemluvím o kastě polských zájezdníků, to je kapitola sama pro sebe), že cenový rozdíl mezi máslem, vejci či jogurtem od farmáře a prefabrikátem ze supermarketu není ani zdaleka tak velký jako býval kdysi, ale v kvalitě je to pořád nebe a dudy.

Jak říkám, máme to ve svých nohách. Na nic nečekejme, agrobaroni nám nic nesleví, dokud je k tomu nepřinutíme tím, že u nich prostě přestaneme nakupovat. A totéž řetězce.

8 0
možnosti
Foto

Přesně tak , živě si vzpomínám, jak mě tu mnozí poučili, že mám se svými výrobky smůlu... že zajdou radši do Lidlu, pro Babišovo...

2 0
možnosti

Já pravidelně kupuji krájený syr Krolewski v jednom menším českém řetězci, a ještě mě nikdy nezklamal. Kam se na něj hrabe Eidam.

1 0
možnosti
LH

Ten je z Polska?

1 0
možnosti
Foto

Dokud bude poptávce vévodit cena nad kvalitou , jiné to nebude. Mě je to taky líto, ale to je tak všechno co k tomu lze říct...

2 0
možnosti
PK

Tak pokud Vám chutná tence nakrájený eidam, tak asi odborník na sýry nebudete. A tomu, že za uváděné ceny nakupujete v malém krámu sýr a olej nevěřím - pokud to tedy není nějaký levňák s téměř prošlými potravinami.

4 1
možnosti
PK

Pokud Vám chutná tence nakrájený nejlevnější eidam, tak se obávám, že asi odborníkem na sýry nebudete. A tomu, že nakupujete nyní v malém krámku sýr za 14 Kč/100 g a olej za 25 Kč/l prostě nevěřím.

3 1
možnosti
VF

Pane Chmelíku, nesvádějte to na řetězce a pusťte se do podnikání. Prodávejte to nejkvalitnější zboží a hýčkejte si zákazníky.

4 0
možnosti
HH

Boj jsme neprohráli...my jsme ho vzdali...řetězce nikoho nevytlačily, to jen zákazníci přestali chodit do těch menších krámů...takže si za to můžeme sami, jako za skoro všechno ve svých životech...

13 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1716x
Člověk, jemuž život nestačil vzít ideály. Velmi by mě potěšilo, kdyby zde prezentované názory přispěly k obohacení naší společnosti a posunuly nás do lepší budoucnosti.

 

Advokát specializující se na německé právo, e-commerce, ochranu spotřebitele a duševní vlastnictví.

 

Jsem členem TOP 09.