Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Poněkud přeháníte. Naprostá většina ovoce a zeleniny v našich supermarketech není dopředu zabalená, ale je volný výběr. V pevných plastech bývá choulostivé zboží jako maliny či hotové saláty. Odolnější zboží bývá baleno v síťkách, kde je obalového materiálu podstatně míň.

0 0
možnosti
PK

Nepřinesl jste žádné řešení, jen slova, slova

0 0
možnosti
MK

Pane Korecký, vy jste ten článek nečetl ? Sám autor tam nabízí několik řešení jak omezit plastové obaly a jestli je vám to málo, tak se zkuste zamyslet kolik toho vy sám nebo vaše rodina přinesete z obchodu v plastu. Autor sám vám přece žádné řešení situace nepřinese, to je snad na vás jestli chcete dál zatěžovat planetu plastem. Vždyť to řešení si snad každý rozumný člověk vydedukuje, co byste se chtěl nového dočíst? Je to tak jednoduché, co na tom nechápete, stačí se rozhodnout. A když už jsme u toho, jaké řešení současné situace by jste navrhoval vy sám? Děkuji za odpověď

0 0
možnosti
PV

Každý by měl začít u sebe - třeba kdyby bylo na mě, tak zkrachují popeláři - máme vodní filtr a PET vůbec nekupujeme, co jde tak vytřídím a odvezu na sběrný dvůr - jenže jsou lidé, kterým je to úplně jedno a řeknou vám že když už si popelnici platí tak co by nevyhazovali !!

1 0
možnosti
MK

Naprostý souhlas se vším napsaným a samozřejmě KARMA. Já osobně vyprodukuji minimum odpadu a i ten poctivě třídím. Mám ale tu výhodu že jím minimum masa a na ostatní potraviny jsme doma soběstační. Samozřejmě najdou se výrobky které musíte koupit, tam si hlídám aby byly vyrobeny u nás v BIO kvalitě. Naprosto nechápu ignoraci této problematiky a drzé kecy o tom, že se nás to netýká. Bohužel i tady na blogu i.dnes se sem tam někdo objeví s nějakým článkem kde to bagatelizuje. Zaráží mě, kolik lidí to dnes svádí na Čínu a ostatní státy. Každý musí začít u sebe, bez toho se dál nepohneme.

0 0
možnosti
MS

Záleží na tom, co se s plasty děje po vyhození - tedy třídění plastového odpadu a jeho další osud. Pokud se nevyveze do dalších zemí, kde ho vyhodí do vody, ale rozumně se zpracuje, může být plastový obal výhodnější než mytí skla apod. Spálení plastů ve směsném odpadu ve spalovně je také přijatelné, energie se dál využije.

0 0
možnosti
MT

Jenže to jako spotřebitel nemáte pod kontrolou, takže máte tři možnosti: utěšovat se, že zrovna Váš zpracovatel odpadu je ten hodný, nebo ten odpad pro jistotu rovnou nevytvořit.

Třetí možnost je mít to na háku:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1716x
Člověk, jemuž život nestačil vzít ideály. Velmi by mě potěšilo, kdyby zde prezentované názory přispěly k obohacení naší společnosti a posunuly nás do lepší budoucnosti.

 

Advokát specializující se na německé právo, e-commerce, ochranu spotřebitele a duševní vlastnictví.

 

Jsem členem TOP 09.